VAD HÄNDER?


Fötter skulle den med torr humor svara, skratta belåtet och slå sig själv lite lätt på magen. Sedan konstatera att "Fan va jag är rolig" sådär lagom högt så att alla skulle höra.

Men nu till det korrekta svaret på frågan.

Det är en fullspäckad vår vi har framför oss. Och låt oss då inrikta oss på de olika evenemangen som finns tillgängliga för oss med lagom avstånd till staden Borås.

Bäckängsgymnasiets kulturfestival slog upp dörrarna förra torsdagen och stänger dem inte för än nu på onsdag. Som den som fortfarande inte hunnit ta sig en titt har fortfrande en möjlighet. Kom dock ihåg att boka biljetter till de föreställningar ni vill gå på.

Det är skolans estetelever som bjuder in er till denna festival som består av dans, teater och musik. Här kan ni titta på korta som långa föreställningar samt mingla runt på en mycket trevlig skola!

7 - 13 April
Bäckängsgymnasiet
Biljetter behövsDet pågår en utställning på Textilmuseet i Borås, som avslutas den 15/5. Här visar man upp svenska formrebeller under 1960 - 1970-talet. Då de genom sitt skapande gjorde en revolt mot det tidigare hemmafruidealen och barnförbjuda finrum.

10/2 - 15/5
Borås Textilmuseum
40kr vuxen
20kr ungdomBorås Symfoniorkester genomför varje spelår 5 konserter med etablerad artister och dirigenter, svenska och internationella och i år har turen kommit till (oss eller) Malena Ernman som kommer till Åhaga. Orkestern har också samarbetat med svenska populärartister såsom Martin Stenmarck, LaGaylia Frazier, Jill Johnson, Peter Jöback, Jan Johansen, Sara Löfgren, Johan Boding.

12 April
Åhaga
485krTisdagar på Borås kulturhus är ni bekanta med vi detta laget. För er som inte är det, så händer det alltid något, alltid på en tisdag, alltid klockan 19.00 och alltid gratis (dock måste man hämta biljetter innan) på Borås Kulturhus. Imorgon är det en tisdag och då är det dags för ett författarbesök.
Ingen mindre än Johan Theorin som kommer! "Han debuterade 2007 med Skumtimmen. Uppföljaren Nattfåk kom 2008 och utsågs till Årets bästa deckare av Skandinaviska kriminalsällskapet. Våren 2010 kom den tredje boken, Blodläge. Johan Theorin skriver nu på den fjärde och avslutande boken i serien"

12 April
Kulturhuset, teatersalen
Gratis, medtag biljett
Las Palmas på Borås Konstmuseeum.
Las Palmas har haft över fem miljoner visningar på youtube och vann pris för bästa kortfilm på Göteborgs filmfestival och nu är den här, i Borås! "Las Palmas skildrar en dag i en ensam kvinnas liv. Marja, en kvinna i medelåldern, vistas ensam på solsemester. Hon gör klumpiga försök att närma sig andra människor men blir ständigt bortstött. Rollen som Marja spelas av en ettårig flicka, övriga roller utgörs av marionettdockor."

12 - 17 April
Borås Konstmuseeum
Vuxen 40kr
Studerande 20kr
Alla under 25 - Gratis!Anton Tjechovs klassiska drama. Här kommer vi ses då min kulturklass kommer tillsammans åka och se på den. Har läst hela manuset och är lite lätt besviken över att veta vad som komma skall. Men såklart ska det som alltid bli roligt att se hela pjäsen icensatt och med alla skådespelare! En mycket spännande pjäs som trappas upp efter varje akt och går mot ett säkert fall. Handlar om körsbärsträdgården och dess ägare, men också om Rysslands förfall.

Ses vi där?

13 - 20 April
Borås Kulturhus
160kr vuxen
85 ungdom
Beställ biljetter via stadsteaterns biljetkassa


More to come, stay tuned..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback