Hamlet i Svenljunga

Hej kompisar!

Tänkte bara slänga in ett snabbt tips mellan packning, student och rester i skolan om att Svenljungas dramagrupp har uppvisning imorgon. Ni som vart med lite längre kanske kommer ihåg 'Mirakelmedlet' som innan jul var deras debut på scenen? Nu är det dags för att inta en mer seriös roll då de spelar upp Hamlet imorgon, runt 18.00 i Mogaskolans lokaler.

Tjejerna hoppas på ett större intresse från allmänheten denna gång, med en kändare pjäs och med lite erfarenhet i bagaget är det nog möjligt!

Ses vi där?


uppdateringen är under all kritik just nu, men hänvisar till mitt tidigare inlägg. Är snart tillbaka vänner!

JAG LEVER


Hej alla fina!

Jag ignorerar inte era mejl eller kommentarer, men just nu är det slutspurten i skolan och hoppas ni respekterar det. Efter den 9 Juni är jag er igen!

Hörs då, och ta hand om varandra!

/*pOeTeN* (känns som det)


Vårblandning i ulricehamn

När jag kom till Sverige.

Nu lät det verkligen som mina föräldrar skickade hit mig i en kartong.

Jag börjar om.

...

Jag har många starka minnen från när jag var liten. Många av den baseras på när jag undrade över så mycket. Kommer ihåg en dag när alla skulle samlas på skolgården, gick nog i 2an och plötsligt skulle vi sjunga in våren. Först undrade jag vem den där våren var? Och varför skulle man sjunga in honom? Vadå in? Hur sjunger man in någon? Va? Hallå?

Jag fattade aldrig att det var årstiden våren. Så där sjöng man och väntade på att någon skulle komma men det gjorde de ju självklart inte.

Lite samma sak när jag var och tittade på "Vildanden" på Borås stadsteater. Jag satt och väntade in en ande som i anden i glaset eller lampan. Så kom det en and, alltså fågeln. En djup besvikelse som jag aldrig lyckades komma över under pjäsen.

Men nu till saken. Fick et tips idag och som den trogna bloggare jag är så måste jag dela med mig av detta.

Ikväll är det premiär för Tingsholmsgymnasiets vårblandning. Detta är faktiskt Jörgen Sandbloms 30e och sista vilket gör att han förmodligen lagt lite extra hjärta och kraft i denna. Under tre kvällar med start idag kommer ni kunna ta del av Tingsholmsgymnasiets begåvade elever som bjuder på musik, sång, kör, solister och mycket mer och allt går i temat "Musiken vi minns". Detta är ett guldläge för familjer och musikintresserad att gå och lyssna då de kommer framföra musik av musiker de minns med sin egen prägel på det, blandningen kommer vara stor så det passar alla åldersgrupper.

Nöjer ni inte bara med detta? Då ska jag tala om att utöver Tingsholms elver så kommer det varje kväll bjudas på en hemlig gästartist. En för varje kväll!

Föreställningarna börjar varje dag samma tid, 19.00
Det kostar 130kr/vuxen och 70/barn eller studerande

Hittar ni inte dit, eller vill ha mer info? Mejla eller kommentera!


Ps. med risk för att låta som en tant i en 40års kris, men har ni märkt hur djävulskt fort det blev grönt? och hur
mycket vitsippor det finns överallt?


HAR NI HÖRT?
7 Maj. Borås stadspark. Där ska ni va.

Den 7 maj kör Borås stad med något som kallas The spirit of Finland. Detta får såklart mina patriotiska gener att dansa en finsk tango.

Detta blir Borås första försök till en svenskfinsk kulturfestival. Här bjuds de på rap och hiphop på de båda språken, samt finsk hederlig tango och så mycket mer. I parken kommer även finskt käk finnas tillgängligt och till det en minimässa i äkta finsk stil.

Om detta inte lockar ditt lill-öra så vet jag att Timo Räisänen i alla fall kan göra det. Som den finne han är kommer han finnas på plats för att (locka lite ungdomligt blod och..) höja stämningen.

Jag tycker detta är superbra. Man ska uppmuntra alla slags kulturer och den finska är inget undantag. Sen tänker jag på alla finska gamlingar som flockas i Borås bostadsområden som har långt till släkt och vänner. Här får de en chans att få en smak av deras egna kultur, och chansen att träffa likasinnade. Sånt är alltid bra, ensamhet är en sjukdom.

Hoppas ni går dit lyssnar på Timo, bjuder upp till tango eller bara käkar finsk memma!


Här är programmet inför dagen, taget med mina bara händer från Borås evenemnagssida:

 Stadsparken
10-17 Finsk minimässa/matmarknad (i samarbete med Borås city)
- Företag och finska föreningar säljer finsk mat och produkter

 12.30 Välkommen
- Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson

 12.45 SF Kidz
- Pojkar och flickor från Hiphop-klubben på Sverigefinska skolan i Stockholm

13.30 Dragspelsvirtuos Ari Haatainen
Bandet Hanuripojat Kören Bysångare
- Sverigefinsk dragspelsmusik med sång

 14.20 Tango-orkester Den kalla kärleken
- Modern finsk tangomusik

 15.10 Timo Räisänen med band
Även enhetschef Lennart Rohdin för enheten för minoritetsfrågor i Stockholms länsstyrelse och kulturchef Eva-Lotta Franzen, Borås Stad kommer med en hälsning. Konferencier: Jouko Silvennoinen.

 Kulturhuset
12-12.30 Festen
- Barnteater på finska av Sannamari Patjas och Lauri Antila

 14.30-15 Knas i hjärtat
- Kärlekssånger av Sannamari Patjas och Lauri Antila

 Bio Röda Kvarn
17-18.20 Den nakna mannen
- Prisbelönad finsk bastudokumentär Den nakna mannen.

(alla inlägg kommer under de närmaste dagarna vara tidsinställda. Är borta)