Morgonkvisten

Godmorgon, sitter och läser igenom kulturdelarna i våra dagstidningar såhär på morgonkvisten.

- SvD:s Kaj Schueler skriver att han tycker att Augustpriset ska införa en tredje kategori, nämligen pris för poesin. Han menar att poesin inte kommer ha någon chans mot prosan. Två poeter blev nominerade i år, Johan Jönson (han var ju min favorit) och Magnus William-Olsson.
Va synd att de går in i denna "tävling" och inte ens har någon chans, eller en mycket liten sådan. Alla ska ju egentligen ha lika stor chans att vinna?
Visst skulle dessa två ha fördel av att ha en helt egen kategori och tävla mot andra med samma förutsättningar. Fast att bli nominerad är ju lite som att vinna i sig, du får den där strålkastaren på dig och 15 minutes of fame och det är väl inte helt fel? Jag hejar väl fortfarande på Johan Jönson..

Vet inte om jag hittar något mer aktuellt. Tycker kulturdelarna i tidningarna är ganska dåliga, de består nästan bara av recensioner. Visst kanske det inte finns så mycket aktuellt att skriva om, förutom att just rencensera. Men då borde vi ju hitta på mer kulturevent och händelser i Sverige?

Får väl titta till tidningarna under dagen, borås tidning brukar ju uppdatera lite spitt över hela dagen på hemsidan iaf!


Så här ser den andra poeten ut, Magnus William-Olsson.
(bild tagen från Svd.se)





Föresten, har en ny kategori: Kulturnyheter!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback