Folk & Världs Musikgalan 2011

Hej!




För er som aldrig hört talas om Folk & Världs musikgalan, då är vi två.

När jag sedan snabbt läser igenom syftet med galan så kommer jag fram till att detta är ju superbra. De främsta syftet är och förblir att sprida denna genre till Sverige och resten av världen. Samt uppmärksamma aktörer inom denna genre och sprida musiken mer. Ett utmärkt syfte!

Det är just på grund av detta syfte jag väljer att skriva om det. Självklart finns det hundratals galor och priser när man väl börjar undersöka ämnet. Men det gäller även att hitta de med lite djup i sig. Det behöver inte vara röda mattan och kändisar. Det kan vara för ett gott syfte.

Att arrangera en gala för att sprida sin genre är en perfekt idé. Då får folket vara med om lite glamour, det bjuds på en fantastisk fest samtidigt som deras budskap med deras genre kommer ut till oss.

Denna galan kommer äga rum 15-16 April 2011 i Göteborg. Det roliga är också att utbudet av underhållning är varierad.

Detta är deras program taget från hemsidan:

DANZA FLAMENCA
- dansensemble från Stockholm (bilden t v) som uppmärksammats för sitt personliga och utrycksfulla sätt att förnya flamencon.

ELLIKA & SOLO - Ellika Frisell och Solo Cisshoko, grammisbelönad duo med fiol och senegalesisk kora i unikt samspel. Gästas av dansarna Ami Peterson Dregelid och Håkon Dregelid.

FRIKAR - norska gäster, dansare och spelmän som slog igenom tillsammans med Alexander Rybak i schlagerfinalen häromåret.

SOFIA KARLSSON - vissångerska med flera rosade skivor och turnéer bakom sig.

OUTHOUSE ALLSTARS - röjgäng från Värmland som började med Groupa-covers vars sällsynta framträdanden numera är hett efterlängtade.

SYSTRARNA SAHIN - tre systrar Sahin, aleviter från Turkiet men bosatta i Stockholm, spelar och sjunger musik som de bl a lärt av morfar.

SIMONE MORENO - brasiliansk sångerska (bilden t h) med karisma, numera bosatt i Sverige.

KARIN WALLIN - storspelman från Skåne, har zornmärket i guld och älskar att spela solo.

Biljetterna är redan släppta och ni kan köpa dem via www.gso.se
Priset ligger på 225kr eller 175 för studenter/pensionärer!

Besök gärna deras hemsida för mer information: www.gala.se

Personligen är inte detta något jätteaktuellt för mig. Men jag hoppas såklart på att många tar denna möjlighet och går dit.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback