Biblioteksbesöken minskar



Biblioteksbesöken minskar i åldersgruppen 16–19 år. 1998/1999 besökte 78 procent av pojkarna och 88 procent av flickorna ett bibliotek under ett år. 2006 var andelen 47 respektive 66 procent.
Statens kulturråd/ULF-undersökningarna 2008.

Samtidigt som biblioteks och läsning av böcker minskar hos ungdomar, finns det dock ett större intresse för att låna böcker via nätet. Vi har idag alla bekvämligheter, vi kan beställa mat via nätet, atombomber om vi nu vill det.
Det känns nästan gammalmodigt att ta sig i regn och slask till det lilla biblioteket, glömma lånekortet, få förseningsavgift, stå i kö och tappa bort böcker.

Personligen gillar ja de fysiska böckerna om man nu kan kalla det så. Jag gillar hela biblioteksvistelsen och det gör det hela lite roligare. Men alla är vi annorlunda. Och vi håller redan på att springa in i framtiden i 100km/h så jag antar att det inte finns något stopp på det. Mänskligheten vägrar att stanna och se sig omkring, uppskatta vad som finns. Istället jagar vi det som komma skall, vilket jag tycker är synd. Ibland skadar det inte att ta ett steg tillbaka eller bara stanna och andas.

Varför tror ni ungdomar inte går till Biblioteket lika ofta längre?

Källa
http://www.biblioteksforeningen.org/faktaforskning/statistik.html


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback